Avatar

Ekonimi i större företag/myndigheter

av Rövarn ⌂ @, fredag, februari 12, 2010, 18:39 (5188 dagar sedan)

Transportstyrelsen heter det organ som har hand om vägtrafikskatter, vägtullavgifter mm. mm.

Vi bor långt ifrån Stockholm och dess vägtullar och har inte någon stor erfarenhet av vägtullarna där, min deltidschef var på ett uppdrag i Storstan strax före (h)jul förra året och ådrog sig skyldighet att erlägga tullavgift efter att ha passerat ett antal stationer. Så långt allt väl, räkningen som kom var på dryga tjugo kronor. Inget att hetsa upp sig över!

Men, ett stort MEN, min deltidschef betalar fordonsskatt till Transportstyrelsen och han använder dessutom Internetbank för att betala räkningar, så även denna gång, vilket betyder att han redan hade Transportstyrelsen upplagd i sin lista över betrodda betalningsmottagare. Han valde naturligtvis att fylla i förfallodatum när han registrerade sin räkning och kände sig ganska nöjd.

I går fick han ett brev från Transportstyrelsen, i brevet stod att Transportstyrelsen registrerat betalning för att han passerat vägtullar, dessutom påpekas i brevet att den betalats i tid, en dag före förfallodatum, MEN till fel konto hos transportstyrelsen. Transportstyrelsen meddelar vänligt i brevet att de flyttat pengarna till rätt konto, MEN att detta tar två till tre dagar, vilket innebär att deltidschefens betalning anländer till rätt konto hos Transportstyrelsen först en dag EFTER förfallodatum varför en ny räkning på FEMHUNDRA kronor var bifogad brevet!

Hur i herrans namn är detta möjligt i dagens samhälle? Ett och samma företag/organisation får sina pengar i rätt tid, om än till fel konto, ändå ska den (o)skyldige betala straffavgift nästan tjugofallt beloppet ursprungsräkningen var på!

Min chef, han på deltidsjobbet, tog det osäkra före det mer osäkra och skickade både fax och brev i dag till Transportstyrelsen och uttryckte sitt missnöje med hanteringen, jag lovar att återkomma i tråden om han möjligen får ett svar!

Fan, hur dom kan bära sig åt, dom där...

Under hans resa till och från Storstan passerade han Vättern och såg att det fortfarande låg gott om båtar i hamnen strax norr om Jönköping, då, strax före (h)jul! På hjul sitter det däck, däck trampas av sjömän! (Marinrelateringen)

--
Vänligen besvara även det sista inlägget i trådarna, inte bara de första!
:puppy:


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum