Avatar

Båtrelaterad samhällsdebatt

av Håkan, Göteborg, söndag, februari 14, 2010, 11:23 (5187 dagar sedan)

I dagens Göteborgs-Posten läste jag en intressant artikel av författaren och opinionsbildaren Mattias Hagberg om det globala problemet med kriminella gängbildningar i städerna.

Jag hittar inte artikeln digitalt så jag kan inte lägga in en länk, men i korthet är det ett uppmärksammat fenomen att parallellt med att alltfler människor bor i städer (redan över halva mänskligheten) ökar också gängbildning med kriminella aktiviteter.

Jag är övertygad om att detta problem inte kommer att lösas vare sig politiskt eller socialt utan i stället bli allt värre tills vi upplever ett eller annat slags allvarligt sammanbrott i samhället.

Nu till det båtrelaterade.
Såvitt jag sett under mitt liv med resor och arbete över hela världen är de nordiska länderna snudd på unika i båtlivet.
Dels genom att vi i förhållande till folkmängderna har mångdubbelt fler fritidsbåtar än några andra länder i världen, dels genom att alla dessa båtar året om lämnas i obevakade marinor och uppställningsplatser.
Jag kan inte påminna mig många marinor i världen i övrigt jag kunnat komma in i utan att passera en vakt och många kommer man överhuvudtaget inte in i som utomstående.

Vad tror ni andra kommer att hända?

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum