Avatar

Båtrelaterad samhällsdebatt

av Håkan, Göteborg, söndag, februari 14, 2010, 22:39 (5187 dagar sedan) @ Seawolf

Håller med Seawolf i viss mån om det där med skatt på arbetsplatserna i stället för på barnfamiljer som behöver hämta på dagis, och alla de där konsekvenserna, men bara i viss mån. Och bara om vi alla är överens om att det i slutändan ändå är alla vi slutkonsumenter som får betala skatten via priset på företagens prudukter och tjänster, liksom vi bör vara klara över att dessa företags konkurrenskraft gentemot inhemska och utländska företag minskar.

I viss mån skriver jag också också för att det är just förtätningen till städer som är dels en konsekvens av den ekonomiska och tekniska utvecklingen och än mer en förutsättning för den. Något kontraproduktivt vore det alltså att motarbeta förtätning och i stället glesa ut folk och företag, men som alltid handlar det om balanser och att få det lagom, detta svenska begrepp.

Och det är tydligt utsagt att skatten huvudsakligen har tillkommit för att finansiera infrastrukturens utbyggnad, vore det huvudsakligen miljöskäl och att minska trafiken vore Sossestyret i Göteborg bundna av sitt löfte om folkomröstning - nu förklarar de sitt avsteg från detta löfte med att förutsättningarna ändrades och det vart bråttom.
När infrastrukterna är betalda om något tjugotal år skall skatten tagas bort, enligt nuvarande avsiktsförklaring - fan tro´t och vi får se vad det dåvarande styret har för nya saker att finansiera.

Det jag anser och som jag skrev, något för kort och otydligt formulerat kanske eftersom tre tonåringar just då väntade på att vi skulle börja spela Fia Med Knuff, (Jag förlorade) var att stora och för hela landet viktiga byggnationer skall finansieras av hela alndets befolkning. Alla drar nytta av en väl fungerande infrastruktur, överallt och alltid, direkt och indirekt. För vi är väl solidariska med varandra och lever i samma land?

Nu skall jag hämnas i Fia.

Håkan
skattar bäst som skattar minst


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum