Avatar

Annorlunda boktips till Pinja

av Pinja @, Västerås, söndag, februari 14, 2010, 19:19 (5187 dagar sedan) @ Nitgubben

Ärligt talat Håkan, så tror jag att John Le Carre är en författare som har framtiden bakom sig. Har storhetstid tror jag var kalla kriget. Iofs vet jag inte, för även om jag också älskar att läsa, så har jag på något sätt tappat intresset för denna genre. Det som för mig är lustfyllt med läsning är framför allt att lära sig nya saker, förstå samband mönster och linjer. I samtiden, men också historiskt. Detta gör att jag, liksom du Håkan tror jag, spanar mera i non-fiction hyllorna på flygplatserna, dessa den moderna tidens bibliotek.

Därmed inte sagt att inte skönlitteratur kan ge en de upplevelser jag nämnde. Under hösten gick en följetång i radion som hette "Huset vid Mosken", en fantastisk upplevelse inte minst tack vare det mycket begåvade uppläsningen. Var det måntro någon Plankist som lyssnade? Iaf så var "Huset vid Mosken" ett mycket bra exempel på vad skönlittertur är så bra på.

Denna helg har det inte blitt någon läsning dock, jag har gnott i skidspåret halva dagarna och benen känns som spagetti just nu.

Pinja


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum