Nya ENO-spisen passar inte utan ombyggnad

av cptn G, torsdag, mars 25, 2010, 11:38 (5157 dagar sedan)

Har alltså skaffat en 2-låg ENO. Måste byggas om för att gå ner i pentryts fack som är i gamla Primuskökets storlek. ENOs upphängning funkar inte här så den gamla primusupphängningen måste anpassas. Då går spisen att fälla ner i facket och ha ett lock över, vilket är snyggt.

Anslutningsröret för gasen sticker ut 5 cm bakom spisen och det går inte. På insidan sitter röret mot en T-koppling som fördelar gasen till de två brännarna.

Nu har jag vridit T-kopplingen in under spisen, se bild, och tänker att om elledningar ör dragna intill brännarna och att batteri plus tändmojängen sitter där utan värmeskydd, så klarar gummislangen också värmen där under om jag sätter ytterligare en liten plåt som skydd. Befintlig plåt sitter under (???) elgrejorna.

Eller ska jag skarva på en bit kopparrör med den koppling som följer med på köpet, så slangen börjar utanför spisen?

Nu har jag alltså sabbat garantin. Dessutom går det inte att följa installationsreglerna SS-EN ISO 10239:2008 i min båt.

Dels kan jag inte få till ventilation genom skrovet och vill inte ha hål heller, dels vill jag inte ha nio (9) skarvar d v s läckrisker mellan tub och spis enl reglerna. Det får duga med två, en i var ände av slangen, vid tub och vid spis.

Med Vagabondsmällen i minne, tycker ni detta blir bra? Eller...

I vilket fall blir det bättre än den gamla installationen som tjänat ut.

cptn G

[image]


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum