Nya ENO-spisen passar inte utan ombyggnad

av cptn G, torsdag, mars 25, 2010, 13:58 (5156 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Riktig gasslang är det. En bit kopparrör får det bli enligt enl förslag. Men slangen är det som yillåter balansupphängning. Säger som SvenBarry på ruskmiddan, så länge slangen inte har sprickor byter jag inte, utgångsdatum eller ej. Denna gång blir det ny slang. Synd att Biltema ligger på andra sidan storstan.

Vinkla röret neråt går inte. Enon ska kunna stå på fötterna sina när balansen är nerfälld o teaklocket ska på.

Nu har jag varit upp i båten och måttat och, se, det funkar med den gamla balansupphängningen. Fyra borrhål i Enon och 4 mm passbit på varje sida fixar breddmåtten. Oj vad jag är bra :-D

Läste någonstans att kopparrör ska bytas då o då, vilket är "tjurskit". Kopparrör som vibrerar härdar med tiden. Därför ska dom klamras med max 50 cm c/c. Om ett kopparmaterial, rör eller t ex tätbrickor för spridaranslutning, har härdat så är det enkelt att glödga kopparn och snabbt kyla ner i vatten. Då blir den mjuk igen. Brickor kan sedan hamras platta och tätar då lika bra som nya. Byta rör är alltså bara dumheter avsett att lura folk köpa mer.

Samma villfarelse med kabelskor, som Skyllermarks anser ska pressas på kabeln. Enl fartygsingenjören Jörgen Hülphers i OSK, tidigare verksam i marinen, ska kabelskor lödas. Ni skulle se hans samling av sönderbrunna pressningar.

Vad tycker ni om ISO-reglerna med alla sina skarvar mellan tub, kran, slang, läckburk, rör, kran igen, slang och spis?

cptn G


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum