Avatar

Båtklappning och vakthållning

av morpheus, söndag, april 04, 2010, 09:55 (5139 dagar sedan) @ Håkan

Att båtägarfolket skulle vara presumtiva tjuvar kan det tvistas om länge. Men faktum är att tjuvaktiga kråkor finns det överallt. Minns med fasa för två år sedan när jag klev av bryggan och skulle ta bilen till affären i björlanda för att bunkra, min bil var borta! Den återfanns två dar senare och då var dragkroken använd, två parkeringsböter utfärdade, den ena ute på saltholmen där han/hon troligen hade lastat en släpkärra med prylar eller en hel båt?

Här ute i björlanda har bevisligen en bekant som hade en nyreparerad sprayhood blivit av med den och den återfanns på en annan likadan båt! Den båtägaren försvann fort från hamnen efter denna händelsen. Mitt tips är att försöka göra de lätt demonterbara tillbehören märkta med etsning eller märkpenna.
Solpaneler sitter ju ofta kvar under vintern under presenningarna, nu när dessa åker av passar tjuvarna på och länsar på både fastskruvat och även verktyg.

Från iår så har jag gått med i bevakningsgruppen här i hamnen för att slippa gå nattpassen, istället går jag sju dagar en halvtimme varje kväll och sammankallar de som ska vakta.

I höst får vi i björlanda två grindar som stängs nattetid för bilpassage om man inte har nyckelbricka.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum