Båtklappning och vakthållning

av cptn G, söndag, april 04, 2010, 12:45 (5139 dagar sedan) @ morpheus

Jomän, tillfället gör tjuven. Bl a därför har jag båten här hemma på tomten. Har haft tjuvar ombord på annat ställe. Inte kul. Dom snodde instrument och kapade elkablar bl a.

Penningmässigt är det billigare ta hem båten än vinterplats på marinan då jag slipper åka 14 mil för varje båtklappning. 10 meter till garaget/verkstad och full koll på allt.

Vaktnatt lär det bli på Karlslund i sommar. Obeväpnat.

Trots livet som ungkarl har jag familj och släkt, varav den äldste i släkten gick bort förra veckan 99 år gammal, nästan 10 så när som på två månader.

En av mina drufsar, den yngste är i Paris med kärleken i påsk, tattoodrufsen är tillbaka i staden efter hela vintern i Thai och den äldste, min drufsa, åt jag hos igår. Hennes lilla familj sitter i bilen till fjällen idag. Dom är sex familjer som delar på tre fjällhus en vecka. Kan inte hålla koll på hur många ungar alla har, nästan ett dagis, typ. Hoppas dom kör försiktigt i både backar och landsvägar.

Tog en premiärtur på förmiddagen en mil med 1400:an trots körförbudet. Den har stått i kallgaraget hela vintern, bara 3 grader där i natt, så kupévärmarn under motorn och ett par täcken över så den blev varm och startade direkt. Besiktning på tisdag och hoppas bullret klarar 103 dB.

Nu blir det lunch med gravlax, lamm o annan påskmat. Calvados och Arboga öl ingår. Kaffe, whisky och resten av dagen båtjobb med ändrade laddkablar till 200 A battar mm. Riktigt varmt är det under pressen. Mysigt pill.

Hörde ni Otis Redding på P2 i förmiddags? Sitting on the dock of the bay...

cptn på G


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum