Mothugg

av cptn G, onsdag, april 07, 2010, 10:54 (5136 dagar sedan) @ Pinja

Till mitt försvar är att det inte är jag som bestämmer hur en hoj låter eller var gränsen går i dB. För mig är det OK att bullra mindre om hojen går bra. Lät göra bytet av dämpare i höstas just för att bullra mindre. Men det räckte som sagt inte. En glidar-tufftuff med vindruta och läderväskor inbjuder inte att köra hårt med, bara glida som sagt. Gott uppsåt alltså.

Så kan vi jämföra HUR man kör och var man bullrar, vare sig det gäller bil, hoj, snö- eller vattenscootrar mm. Inte tusan dräper jag full gas i bostadområden eller i staden. På sjön seglas det, nästan ljudlöst som bekant. Har inte ens en aktersnurra.

Illa uppfostrad är jag inte. Och mesta rommen har jag lekt av mig. Fast ny bildas fortfarande.

Med begränsade pengatillgångar blev det denna 93a Intruder som bara gått 2300 mil. En snabb hoj skulle jag förmodligen inte motstå frestelsen att riskera köra ihjäl mig med.

F ö hade jag Ducati i tonåren (1950-talet). Först en 4-takt Ducce-moppe (trimmad ja, 100 km/t) och sedan 125 cc. Kan höra på avstånd när desmodromisk ventilstyrning närmar sig. Då klappar hjärtat. Sedan följde Monark 250, Trajor en dj-a massa olika 500-650 cc, en säger en BMW och en värsting Matchless 500 racer som gjorde 250 km vilket var väldigt snabbt 1960. Farten var fri också.

cptn på G
-återfallsknutte med sina gamla kraghandskar


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum