Närande eller tärande?

av Tomas E @, onsdag, april 07, 2010, 13:05 (5136 dagar sedan) @ Seawolf

Utan aktiebolag och finansmarknader skulle det t ex vara omöjligt att ordna med finansiering för väldigt mycket utöver korvkiorren vid hörnet.


Seawolf kanske har ett alternativt samhällssystem på gång, som möjliggör dagens levnadsstandard utan finansmarknader?


WB och jag har inte ett dugg emot finansmarknader och aktiebolag. Men vad WB och Charlie Munger menar är att en massa av aktörerna som tar procent på transaktioner och som skapar mysko kriterier för optioner bara är en belastning för den som vill tjäna pengar på att vara delägare i de bolag som genererar vinst och tillväxt....

Läs och lär ....

"en massa av aktörerna som tar procent på transaktioner och som skapar mysko kriterier för optioner bara är en belastning"

"en massa", men inte alla, är det så jag ska tolka det? WB:s strategi har varit att köpa, köpa och köpa, d v s sällan sälja och aldrig trada. Han har varit mycket framgångsrik, men utan den en gång banbrytande innovationen aktiebolag hade den en gång fattige (eller normalrike, vet inte) WB inte kunnat börja köpa in sig i stora bolag och dessa stora bolag hade inte kunnat startas p g a utebliven finansiering. Med andra ord använder sig även WB av dessa föraktliga "aktörer" och de är en (av flera) förutsättningar för hans rikedom.

--
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum