Avatar

Vad är det för fel på er?

av Håkan, Göteborg, söndag, april 14, 2019, 07:44 (317 dagar sedan) @ Rövarn

Sen Internets begynnelse har banker, myndigheter och alla varnat för att inte lämna ut koder och lösenord till okända människor via mail eller telefon.

Speciellt banker har tydligt talat om att de inte har viktig mail- eller telefonkontakt med kunder.

Likväl sker bedrägerier både via mail och via telefon då kunder lämnar ut sin bankkod till okända personer, även unga kunder går på dessa bedrägerier så informationen har uppenbarligen inte gått fram.

Jag begriper ta mig tusan inte hur korkade människor faktiskt är, enda förklaringen jag kan se är att de drabbade ligger långt ut på vänsterkanten...

Jag tror inte höger-vänsterskalan är tilllämplig (stavas så) i dessa fall, Rövarn, förmågan att låta sig duperas finns i olika omfattning hos alla och en del trådar här på upa bär vittnesbörd om det.

Men en intressant metod som det skrivits om de senaste dagarna bygger på något annat än att få människor att lämna ut sin kod, i stället lockas de att logga in själva efter att någon ringt och på ett seriöst sätt endast frågat om de just nu befinner sig utomlands, till exempel, då någon slags transaktion verkar märklig - eller ungefär så.

Och då är bedragarna redan "före i kön" när de loggar in på sitt konto och kan ta över.

Hur är detta möjligt frågar jag datakunnige Rövarn, eller är det återigen en missvisande journalistisk beskrivning?

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum