Avatar

Tjusningen med tåg

av Seawolf @, tisdag, maj 14, 2019, 11:27 (623 dagar sedan) @ Håkan


För att göra ett hopp till nutiden och till mig, och till dig som just nu läser på din skärm, vi förstår ingenting av det som gör det möjligt för oss och ingen av oss vet någonting om vad som finns på insidan utöver lite vaga benämningar på en del saker.

Håkan

Redan i grå forntiden på Chalmers undervisades i siffermaskinteknik och där ingick bl.a. vad som kallas assemblerprogrammering, samt förstås stordatorprogrammering i några olika högnivåspråk. Samt även analogimaskinteknnik, alltså vad som snart därefter kom att säljas i form av s.k. operationsförstärkare.
Utvecklingen därefter har i stort sett varit extrapoleringar av allt sånt, samt en allt snabbare förflyttning av det in i kolossalt omfattande chips även fast de är pyttesmå.

Men från detta går det hyfsat att på en konceptuell nivå förstå vad vi har omkring oss.
Det djävulska är att livslängden på en omgång chips är så kort, vilket gör produkterna irreparabla samt måste slängas vid minsta struntfel.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum