Avatar

Heller en Rövare i Polen..?

av Rövarn ⌂ @, måndag, april 19, 2010, 21:16 (5128 dagar sedan) @ Peter K
Ändrad av Rövarn, måndag, april 19, 2010, 22:04

...än en finne i arslet!

Jag smyger omkring i bakgrunden, jag har haft en veckas fantastiskt skön ledighet utan ordinarie jobb, utan extraknäck och utan "kompis/släktdatorer" hemma och ett fantastiskt väder hela veckan. Bara gjort saker jag själv vill, t.ex. suttit på altanen i vårvärmen och druckit öl mitt på dagen, satt upp en server i hemmet och konfigurerat ett nätverk kring den i eget utbildningssyfte (är man skadad i skallen, tro?), tittat på bilen och tänkt att den måste tvättas, sedan helt struntat i det, mm, mm. Frun har varit oerhört snäll och låtit mig hålla på hela veckan, bör jag bli orolig eller kan de (fruarna) vara sådana ibland?

Tyvärr blev det ett abrupt avbrott i ledigheten på lördagseftermiddagen då mellandottern råkade ut för en riktigt otrevlig olycka, hon och tvillingbrodern var hos en klasskompis och de fick där leka med en fyrhjuling med motor. Tösen min, som snart är tio år, tappade kontrollen över fordonet och ramlade av så illa att hon bröt armen. Strax ovanför arbågen gick benet helt av samtidigt som underarmen vred sig så benstumpen ovanför armbågen petade ut åt fel håll, så det blev operation på lördagsnatten.

Här är vi på väg in till operationssalen för nedsövning, som tur är ligger den skadade armen under täcket då underarmen har en otrevligt felaktig vinkel.
[image]

Förklaringen till hennes lyckliga min i sängen är att de lyckades spöka ut pappa något alldeles förskräckligt. Bilden har hon själv tagit från sjukhussängen.
[image]

Här tvingar jag henne att le (jag kan vara grym...) efter att vi kommit hem på söndagskvällen.
[image]

En olycka som trots allt slutade väl, det kunde gått mycket värre. Det trista är att när vi försökt förklara för föräldrarna till klasskompisen det olämpliga att låta såpass små barn leka med sådana fordon rycker de bara på axlarna och säger att det har ju gått bra när deras grabb har kört! Hitintills ja... Läkaren fiskade efter anledningar att polisanmäla händelsen, han var väldigt upprörd och skällde först på mig som oansvarig förälder, men såvitt vi kom fram till är det helt lagligt för barn att köra dessa fordon om det är på inhägnat område och under uppsikt av vuxen.

Utöver incidenten i helgen känner jag mig oerhör fräsch nu och har redan idag börjat nedbrytning inför nästa ledighet, när den kommer vet jag inte...

Dessutom har jag tagit åt mig lite av de kommentarer som handlat om det (o)lämpliga i att en med rätt att moderera (även om jag inte gör det, men jag har ju tillgång till adminkontot) deltager i diskussionerna, det har väl dämpat min aktivitet en aning här på sidan.

--
Vänligen besvara även det sista inlägget i trådarna, inte bara de första!
:puppy:


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum