Avatar

Alternativ till itunes

av Seawolf @, måndag, december 30, 2019, 08:40 (427 dagar sedan) @ Pinja

Riktigt, men diktaturen passar mig ganska bra i telefonen och paddan tack vare den stabilitet som diktaten onekligen också skänker.

Men när det gäller musik passar mig som sagt Apple världen inte alls. Just nu lyckas jag inte ens få över musik från egna skivor till telefonen. Det kunde man göra ännu för några år sedan, men nu är det enda jag kan hitta något som heter familj delning över WiFi. Men det är ju inte alls samma sak, eftersom jag ju vill spela musik från telefonen t.ex. bilen också.

Just nu känns det som om jag får skrota hela tanken på musik i telefonen och paddan, och köpa ytterligare en grej (suck), dvs någon typ av "iPod" i Android format. Men jag vet inte. Phaan. Nu skulle jag behöva hjälp av Ljusne-Håkan att svära och bannas.

Pinja

Vi har f.n 3 st Sony Xperia Z3 compact tablet (7" platta) i familjen. En för mig, en för frun, och en för båten.
De är vattentäta till någon halvmeters djup, har en enormt ljusstark skärm som klarar direkt solljus och laddas via en vattentät, magnetiskt fasthållen och alldeles outslitlig kontakt. Dessutom innehåller de en FM-radio med bra mottagning (men som kräver hörtelefonsladd som antenn). Plus att de kan ha insticksbart minne med stor kapacitet.

I dessa har jag bl.a. Oziexplorer och Androzic och sjökort över hela Sverige och större delen av Finland inklusive Hydrographicas, samt de flesta naturhamnsskisser som utgivits (egenskannade och kalibrerade). Detta funkar alltså utan internatanslutning. Låter man sin telefon utgöra WiFI hotspot för plattan så kan man titta på strömmande media och ha den som TV ombord också. (Vid dålig mottagning kan man hissa upp mobilen i en plastpåse till masttoppen).

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum