Avatar

Långriggad utombordare?

av Seawolf @, torsdag, februari 06, 2020, 07:01 (1541 dagar sedan) @ ole

Den dag som myndigheterna börjar jaga och fängsla båtmotortjuvarna, så kanske man vågar skaffa en ny och modern motor. Innan dess blir ju den nya stulen. De gamla motorerna får vara i fred.

Men det blir väl så att man förbjuder de gamla, varpå Polisen sätts att jaga och beslagta även dessa i stället för båtmotortjuvarna.

Med bilreglerna i minne, så skulle man ju inte ens hinna få en ny motor inkörd förrän myndigheterna hittar på nya regler som gör även dessa blir förbjudna....

I stället skall elmotorer sättas i båtarna. Massor av batterier som skall laddas via förstärkta elnät som får ström från det spektra av kraftverk som finns i Europa.
Kärnkraft kör upp det bränsle de laddar årligen. Vattenkraft kör det vatten de får till sig. VOIndkraft och solkraft kör allt de kan.
Men det räcker inte. Via import/export samkörs hela Europas kraftsystem, och där ingår fossilkraft med mellan 50 och 20 % eller så. Men de körs ALLTID för att nätet skall vara i balans.
Det betyder att alla elfordon som laddas (eller annan elförbrukningsökning) leder obönhörligt till att lika mycket mera fossilkraft måste matas in i nätet. Detta är fakta och odiskutabelt.
Den enda lösningen är att utveckla och bygga ut kärnkraften så inga fossilkraftverk behöver köras mer än för att kapa vissa toppar. (Att se bara på Sveriges egen kraftbalans är ren och skär okunnig idioti).
DÅ, men först då, är det någon CO2-mässig vinst med att köra eldrivna fordon.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum