Avatar

Public Service

av Håkan, Göteborg, lördag, februari 29, 2020, 13:17 (134 dagar sedan)

Detta riksdominerande media diskuteras och ifrågasätts mer än tidigare, då alla numera tvångsbeskattas på åtskilliga milliarder, förutom den vänstervridning som jag inte kan kommentera då jag ytterst sällan tar del av det de publicerar.

Tvångsbeskattningen innebär att de ännu tydligare än förut inte är ett fristående media utan bundet till staten, oavsett om de finns bakom en teknikalitet av en stiftelse eller något liknande.

Det är bland annat därför jag inte reagerade på samma sätt som många andra gjorde, speciellt inom media förstås men naturligtvis också inom samtliga andra partier, när en ledamot i kulturutskottet ville att utskottet skulle kalla cheferna för SVT och SR till sig för att diskutera och bli utfrågade om möjlig partiskhet i programutbud och innehåll.

Andra gick i taket, jag nöjde mig med att konstatera att än en gång någon från SD ställer till ett spektakel, väl vetande att det skulle leda till hysteri hos övriga.

Den här artikeln i dagens GP är ett exempel.

https://www.gp.se/kultur/kultur/därför-kommer-jag-fortsätta-gå-i-bylunds-fälla-1.246752...

Den som läst på om de olika debattknep som finns känner igen en del i artikeln, till exempel detta som jag citerar:

"I Bylunds Sverige ska journalister kunna straffas för publiceringar om de fälls för partiskhet i Granskningsnämnden. Smaka på det igen. Straff. Straff! För att vara journalist?"

Det där om att de först ska ha fällts av Granskningsnämnden glömdes bort och ersattes med "Straff! För att vara journalist?", och det gick på mindre än en sekund för GPs kulturchef...

...men han skriver också i avslutningen att partiledningen är mer sansad än många av partimedlemmarna så det balanserar det hela litegrann.

Det ska också noteras att regeringen sedan flera år försöker inskränka yttrandefriheten genom grundlagsförändringar vilket skulle göra det straffbart att publicera, eller ens forska och förbereda publicering, av sådant som kan anses skada Sverigebilden utomlands.

På ledarsidorna.se har Johan Westerholm skrivet mycket om detta de senaste åren.
Detta apropå att straffa journalister...

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum