Avatar

Varken gnällpolitik eller båt det här heller Sven-Barry...

av Håkan, Göteborg, lördag, maj 23, 2020, 11:25 (52 dagar sedan)

...men en helt vanlig kompisfundering hur du har det numera Sven-Barry, med ditt delvis boende i Spanien och med det jag läser om olika spaniensvenskars synpunkter på sina situationer (en del har ganska lyxiga problem så att säga) och det jag läser om Spaniens poliskontroller och böter och tvångskarantän för inresande osv.

Vi båda är ju om än av något olika orsaker riskgruppsgubbar så hur hanterar du och din fru det?
Vistelse enbart i Sverige eller enbart i Spanien, eller smyger ni er fram och tillbaka över gränserna?

Själv jobbar jag liksom de flesta av mina kolleger sedan över två månader enbart hemifrån med mail och uppkoppling till uppdragsgivarens nätverk och med full kontakt med alla rederier och varv likaledes - men det blir allt mer segt att inte träffa andra i företaget annat än via mail och telefon och få de extra inblickar i allt som händer som enbart personliga möten kan ge.

Midsommarfirandet på Rörö är inställt och jag har förvånats litegrann över hur lättsinnigt en del av mina båtbekanta tycks ta hela grejen med båtliv och fullknökade gästhamnar trots allt som händer i övrigt med antalet döda i Sverige tredubbelt de övriga nordiska länderna tillsammans.

Det blir ju extra spännande att vara i Sverige också med tanke på allt som nu ställs på sin spets i det nordiska samarbetet...

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum