Avatar

Det tar kanske tio minuter...

av Håkan, Göteborg, fredag, december 04, 2020, 16:25 (1240 dagar sedan) @ Pinja

En randanmärkning bara beträffande demokraterna i USA. Jag tror det verkar ha undgått dig Håkan lite, att stora delar av D har tagit stoora kliv åt vänster. Om detta är en följd av eller orsak till den ökande polariseringen är inte helt lätt att avgöra.

Pinja

En liten tillbakablick på något du och jag haft uppe för längesedan ett par gånger, Pinja, din vana att skriva dina inlägg under det som ligger längst ner på skärmen oavsett vad detta handlar om.

Mitt inlägg ovanför det du nu skrivit handlar inte om USA eller vänsterfrågor, så jag tänkte att det kanske är det inlägg jag skrev och som Sven-Barry kommenterade du syftar på.
Men nej, inte heller i det skriver jag om det du nu nämner.

Så jag gick till mitt inledande inlägg och där var det. Hade du haft det inlägget öppet och tryckt på svaraknappen hade ditt inlägg hamnat med en streckad linje upp till mitt och sambandet varit klart.
Nu hade jag inga svårigheter egentligen, men det är många icke-upare som läser och som icke-upare känner de kanske inte till din lilla egenhet och undrar vad i mitt genmäle till Sven-Barry du syftar på.

Men till saken.
Som svar på din undran så är det mycket jag inte vet om politik och partier och deras förändringar över tid i USA. Jag tror inte ens svenskar som har det som arbetsuppgift eller forskningsfält har en fullständig bild heller.

När jag skriver som jag gjorde betyder det att jag vet att de gått åt vänster, men att de ändå inte är i närheten av att vara så vänster enligt vårt sätt att se som hälften av amerikanarna ser dem som. Skulle vara kul att veta hur vårt V skulle te sig i deras ögon...

Håller med om att det är omöjligt att veta vad som är hönan och ägget beträffande polariseringen, och detta är lika svårt att veta också i Sverige.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum