Avatar

Kan en Maxi 33 förbättras?

av Håkan, Göteborg, måndag, april 26, 2010, 18:00 (5120 dagar sedan)

Ber om ursäkt för denna provokativa och direkt dumma rubrik, naturligtvis går det inte och detta för att den är fulländad.
Men även det fulländade kan ändras, inte till det bättre vilket är definitionsmässigt omöjligt, men till något annat.

Jag håller på med att rensa i det skatbo tidigare ägare har byggt bakom navigationsbordets instrumentpanel, med diverse extra paneler och saker som nu har funnit andra och bättre platser - till exempel kontrollpanelen för kylboxen och kontrollpanelen för gasolvärmaren, och läckvarnaren för gasol och vehåäffen skall snart till bättre platser åxå.

Och sedan är det nästan bara den svarta panelen med tolv strömbrytare med säkringar för diverse strömkretsar kvar, och den behöver jag inte manövrera och observera kontinuerligt. Har haft båten i tre säsonger och ännu inte bytt en säkring, och batterierna dör för mig utan att jag behöver följa förloppet på mätarna.

Så här ser utrymmet ut, den vita panelen är i glasfiber och inte särskilt vacker.

http://www.qvalinova.se/maxisidorna/images/baatarna/maxi_33/bild7.jpg

Nu när jag redan har rensat bort det mesta förutom den svarta stora panelen har jag fått en idé. Att ta bort allt utom den svarta panelen, och ta bort hela den vita biten och montera den svarta i en liten ram tätt mot skrovet därbakom och så att den kan svängas fram för att komma åt alla kablar på baksidan.
Och i stället göra en snygg inredning med andra funktioner där nu den vita panelen sitter.

Djupet från gångjärnet för luckan i navigationsbordet och den nya placeringen av strömbrytarpanelen är drygt 20 centimeter, tillräckligt för till exempel en bokhylla. Eller ett barskåp med glasdörrar och belysning på flaskorna med SM.
Eller nåt annat.

Alla upare inbjudes till design- och idétävling, de som av mig utses till stolligast får fina priser. Den som dessutom kommer med ideér jag faktiskt kan använda i min Maxi 33 får komma till Rörö.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum