Avatar

Kan en Maxi 33 förbättras?

av Seawolf @, måndag, april 26, 2010, 20:39 (5120 dagar sedan) @ Håkan

Tyvvärr Håkan, du måste kasta ut hela den svarta SUFA-panelen, eller bygga om de från grunden. Den är oerhört oläplig när den fungerar och rent hopplös när den börjar krångla.

Problem 1 är att den är snabbare än de individuella säkringarna som finns bakom alla brytare i panelen, så varje liten kortslutning eller överströmstransient gör hela båten strömlös. SUFA-panelen är alltså inte selektiv, vilket är ett regelkrav.

Problem 2 är att den inte släpper på strömmen förrän man drar ut en knapp i den och släpper den. Så när man slår på huvudbrytaren vid trappan måste man sen ner till panelen för att starta den också.

Problem 3 är att de automatsäkringar som finns bakom varje brytare är självåterställande, vilket inte heller är tillåtet i reglerna.....

Kort sagt: SUFA - panelen är den värsta sopa båtvärden sett. Biltemas kinapaneler är ett under av god konstruktion och utförandekvalitet i jämförelse.

Om du ändå skall byta den där vita panelen bakom SUFA-panelen, så släng hela. DET ÄR EN ORDER! Och i all välmening.

Montera Biltemas i stället så du kan få frid i sinnet.

Eller hänge dig åt en liten överkurts och beställ en egenhändigt ritad sak från http://www.schaeffer-ag.de/ "Frontplatten". Bestycka den sen med rediga 2-poliga vippomkopplare från t.ex. APEM och kanske Biltemas automatsäkringar.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum