Avatar

"Nyhet" i Rapport idag

av Håkan, Göteborg, måndag, februari 22, 2021, 19:17 (13 dagar sedan) @ Seawolf

Tackar, Seawolf, och det vi fick veta var ju återigen att planeten undergår ständiga förändringar - men att vi nog kan fixa åtminstone det värsta med fler klimatavtal...

I din andra länk noterade jag att Golfströmmen i dag är i ett svagt läge, som den inte varit i sedan cirka ettusensexhundra år.

Det var då Grönland fick sitt namn av dåtidens exploatörer, numera populariserat benämnda vikingar, vilket antyder just ett varmare klimat.

Men detta åsido, det som är oroande är inte de tusenåriga processerna utan risken för "tipping points" som kan dramatiskt ändra förhållandena i olika områden på årtionden.

Håkan


Du vet hur det är:
Blir det varmare så beror det på CO2-framkallad Global Warming. Blir det kallare beror det på GW. Regnar det mer beror det på GW. Breder öknarna ut sig beror det på GW. Stormar det mer beror det på GW.

Ändras jordaxeln och jordbanan runt solen så vi får mer (eller mindre) solinstrålning beror det inte på GW. Fast får klimathysterikerna med sina mediatrumpeter hållas ett tag till så vete f-n.

Håller med om att debatten inte av alla är faktabaserad, Seawolf, och det borde inte kunna undgå någon hur mycket Geschäft det snabbt kan skapas av allt som har med klimat att göra.

Samtidigt kan allt det Seawolf inleder med helt korrekt påstås bero på GW, det handlar bara om att betrakta väl valda regioner och jämföra med väl valda tidsperioder - och sälja budskapet till någon.

Det finns säkert redan miljöalgoritmer som håller koll på var nästa målgrupp befinner sig - kanske astronomer...?

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum