Avatar

Nya Saltkråkan

av Håkan, Göteborg, tisdag, april 27, 2021, 13:05 (1095 dagar sedan) @ Pinja

En intressant debatt har blossat upp om SVTs beslut att nyinspela serien Saltkråkan. Inte minst har det varit kul att läsa alla satiriska kommentarer och förutsägelser. Som t.ex. att Båtsman kommer att skippas, för hundar är ju orena, hm....

Jag måste säga att jag ser fram mot detta projekt med stort intresse. Inte så mycket för själva seriens skull, men som temperaturmätare på samhället. Det kan bli bra, men det kan också (vilket väl de flrsta befarar) bli ett PK-mässigt magplask av sällan skådat slag. Den som lever får se. Vad tror Plankörerna?

Pinja

https://www.svt.se/kultur/svt-svarar-pa-kritiken-mot-saltkrakan

Jag har också tänkt lite om detta, Pinja, och mina tankar kan sammanfattas i några frågor.

En är, varför göra en fortsättning på en skärgårds- och samhällsskildring från ett Sverige för femtio år sedan. Hur har de tänkt att skildra sextitalet i en ny inspelning av Astrid Lindgrens verk, med Tjorv och Båtsman och Melker osv? Finns det så mycket oanvänt material i hennes bok?

Och om det inte ska bli en ny filmatisering av Astrid Lindgrens bok, varför då koppla det hela till Saltkråkan?

Kommer de att kunna göra en filmserie förlagd i nutiden med samma barnsliga och opretentiösa stil, eller blir det något som mer är ett inlägg i samhällsdebatten.
Blir det skådespelare med representanter från alla grupper till exempel.

Jag var i slutet tonåren då Saltkråkan gick i TV och även om jag såg många avsnitt och hade lite kul så var det barnsliga lite för mycket, tyckte jag då.
Men Malin hade det varit gott att få träffa på riktigt...

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum