Avatar

Vem är välkommen

av Pinja @, Västerås, fredag, maj 21, 2021, 15:17 (1071 dagar sedan) @ S-B A-son

"Bra skrivet av Jersenius, men varför är allt du inte tycker om "vänster"? Du är förvisso inte ensam om det rätt korkade sättet att se på samtiden och omvärlden."

Det finns faktiskt mycket jag gillar inom vänstern, som deras solidaritet och omsorg om de svagaste i samhället. Sen är det bara det att vänstern allt sedan Karl Marx dagar inte vill se världen i dess fulla komplexitet och därmed lockas att tro på lösningar som i bästa fall är godtrogna, men oftare genuint destruktiva. I det här fallet är det just en del av vänstern som lockats att ta ställning i denna svåra fråga. Och som vanligt vill man inte låtsas om frågans komplexitet, utan driver sin ståndpunkt med fundamentalistisk nit. Motargument bedöms enbart efter sin avsändare, inte efter vad de försöker säga, vilket Jersenius också påpekar.

Angående Wallström så är hon ju vänster, erhuru en mycket moderat sådan. Ekman däremot är ju riktig blodröd vänster. Båda dessa har ändå, vilket ju länder dem till heder, kommit fram till en annan ståndpunkt i denna fråga. Tack för länken.

Pinja


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum