Avatar

Nåt lite extra för den funderande Håkan

av Josef.S, XXX, onsdag, april 28, 2010, 11:40 (5118 dagar sedan) @ Nitgubben

Nej du, Håkan, Jag vet inte så mycket om hur det går till i dag men delar nog Nitgubbens uppfattning.

Men känner man inte till historien så har man svårt att förstå samtiden. Förövrigt ett speciellt fenomen i Sverige att man lever väldigt historielöst och tror att allt är bra och kommer så att forsätta och att staten löser alla eventuella problem som kan uppkomma. Ett exempel, nej två exempel som gjort att jag stoppat ett förvåningens finger i en häpnadens mun är följande saker. Nu hamnade jag lite ifrån ämnet. Det är inte vanligt bland båtfolk.

Tsunamikatastrofen! Svenskarna krävde att staten skulle åka till andra sidan jordklotet och rädda sina landsmän. För mig ganska obegripligt. Har man åkt i väg så tar man vissa risker och kanske får smaka på det man söker, äventyr och spänning.
Estonia katastrofen. Man åker ut på havet som man vet att kan vara farligt. När det går på skit så börjar man kräva att staten skall leverera hem dom avlidna till kyrkogården. Kosta vad det vill men fartyget skall tas upp från djupet.

Nu har det spårat ur så fullständigt att jag absolut inte minns vad det riktigt handlade om men man skall inte pracka vidskepelser i folk varken med svärdshot eller med löfte om mat.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum