Avatar

Firandet av Påsk...

av Håkan, Göteborg, onsdag, april 20, 2022, 00:11 (30 dagar sedan) @ Håkan

En liten efterdyning till ett tidigare uppträdande av den dansksvenske politikern Paludan läste jag nu om i Göteborgs-Posten, se länk.

https://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/svt-reporter-f%C3%B6rflyttas-fr%C3%A5n-nyhetsdi...

Några saker noterar jag.

Dels att Paludan beskrivs som högerextremistisk, i denna artikel liksom i alla andra jag läst sedan jag första gången såg hans namn och fram till i dag - men aldrig med närmare definition av vad för politik han och hans parti står för.

Jag ser honom, ungefär som reportern det nu handlar om, som en människa som provocerar enbart för att provocera och som ser upplopp och allmän skadegörelse som någon slags personlig bekräftelse. Bekräftelse på vad kan man spekulera över om man så vill, något verklighetsförankrat kan jag inte finna i det han håller på med.

En annan sak jag noterar är att Göteborgs-Posten beskriver Paludans framträdande på Frölunda Torg som att det i stort sett avlöpte på ett lugnt sätt - medan Joakim Lamotte som var där ger en annan bild av det hela i en intervju i bulletin för en tid sedan.

Också andra reportage om det som hände beskriver aggressiva människor och en polisnärvaro som mest försökte få bort Lamotte från platsen men utan att ingripa mot de som störde den så kallade ordningen.

Vi får se vart det bär hän med yttrandefrihet och demonstrationsfrihet och rätten att vara dum offentligt, vilket tills för bara något årtionde eller två varit möjligt utan att behöva polisskydd.

Och under påsken har vi sett att Paludan numera inte ens behöver vara närvarande, polisen har fullt upp att skydda sig själva ändå.

Arma land.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum