Långt långt bort

av Enfin, måndag, maj 16, 2022, 16:08 (711 dagar sedan) @ morpheus

Nu hamnar vi utanför ämnet rejält även om vår Nimbus är från 1987 och nästan platsar på museum. Ber om ursäkt för det.

Vi gillar vår båt väldigt mycket men tycker bara det känns onödigt med 2x200 hk när vi oftast åker 6-7 knop. Dock är det toppen när det blåser mer, man har bråttom eller vid trånga manövrer i hamn.

Komforten både att åka och bo är så mycket högre jämfört med en segelbåt i samma prisklass eller storlek. Och vilka fina natthamnar man kan krångla sig in i... Jag har haft segelbåt många år så jag vet. Segling är härligt på sitt sätt, det tycker jag fortfarande.

Om vi lägger 10-15.000/år på diesel så är det en, inte försumbar men inte heller jätte avskräckande, del av utgifterna det innebär att äga en liknande båt. Och pratar vi byte till nyare båt i samma storlek så är det kaffepengar. Dock tar det emot att åka längre resor. Gotland ToR känns orimligt dyrt t ex. Vi puttrar mest runt i skärgården mellan Arholma och Västervik på semestern.

En ny motorinstallation går inte heller att räkna hem ekonomiskt som vi använder båten utan skulle mer vara ett roligt projekt som på något sätt skulle kännas bra. Dessutom extra säkerhet och möjlighet att använda som generator.
Så hur många hk behövs tror ni?


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum