Avatar

Palestina

av Håkan, Göteborg, söndag, oktober 15, 2023, 14:27 (52 dagar sedan) @ Pinja

En detalj som sällan nämns är att Palestinierna på ett bisarrt sätt själva stod för en viktig del av sin fördrivning då 1948. Tydligen fanns det vid tiden för staten Israels bildande en arabiskspråkig radiokanal som sände ut beskrivningar om bestialiska men helt och hållet påhittade mord och grymheter som den Israeliska arme´n påstods ha gjort. Detta fick stora grupper att fly hals över huvud utan att Israelerna behövde lyfta ett finger. Men de tog naturligtvis tacksamt emot denna björntjänst som Palestinierna gjorde sig själva.

Pinja

Jag lägger in en länk till Johan Westerholm som läser ett kapitel ur sin kommande bok, då det hör ihop med det du skriver Pinja.

Palestina har aldrig funnits som en nation förrän begreppet skapades som en följd av att staten Israel plötsligt placerades på kartan.

https://ledarsidorna.se/yassir-arafat-och-kejsaren-av-portugallien/

Och det som nu händer, och hur det har övertydligt visats vad Hamas och deras sympatisörer runt om i världen är för några, får mig att minnas en liten polemik för flera år sedan här på upa.

Då ännu signaturen ole var aktiv och ibland lite kontroversiell och en fråga i en diskussion var vem som är det största hindret för en fredlig utveckling, Hamas eller Israel.

Jag sade Hamas men ole sade Israel, och han var inte ensam om denna åsikt på upa.
Då, undrar hur det är nu...?

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum