Det våldtagna Bohuslän

av Brendan, fredag, oktober 30, 2009, 17:33 (5304 dagar sedan) @ Seawolf

Det skulle förvåna mig oerhört om det aktuella kohuset kommer att tas bort. Såvitt jag vet har det i princip aldrig hänt att sådana byggen har tvångsrivits. Standard är att när det närmar sig vitesförelägganden osv. så byter fastigheten ägare så nya förelägganden måste ordnas, och sen håller den och liknande cirkuskonster på i evighet tills hävdrätten åberopas eller myndigheterna tröttnar. Oftast är vitesbeloppens storlek dessutom så ringa att det är rena felräkningspengar i förhållande till marknadsvärdet av svartbyggena.
Myndigheterna har ju ingen budget för att utföra rivningar, och det är osäkert för dem om de skulle få tillbaka sådan utgifter, så de vågar sig inte på sådana saker.
Skall samhället få bukt med fenomenet måste nya regler eller lagar införas som innebär att hela den tomt på vilken svartbygget skett konfiskeras om rivning inte sker. På liknande (på sätt och vis oproportionerligt stränga) sätt som att även en båt kan förverkas vid tjuvfiske. Den som gapar efter mycket måste ju veta att han kan mista hela stycket.

Vi får väl se. Trycket har ökat kraftigt på svartbyggarna och rivningar har blivit vanligare än tidigare.

Någon budget för rivningar behövs inte. Det är fastighetsägaren själv som får bekosta rivningen, självklart.

Bohusläningen bevakar och kommer också att fortsätta rapportera om "fårhuset" på Rörholmen utanför Hällevikstrand och ytterligare några liknande fall.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum