Nå, vem, är då den störste....

av Brendan, onsdag, november 04, 2009, 08:56 (3980 dagar sedan) @ Rövarn

Det hade räckt att kika på trådens rubrik för att se att det handlar om Svenska konstruktörer!

Visst är det oerhört viktigt med fakta och att en faktabok innehåller "felaktiga" uppgifter är inget konstigt alls, det är lite svårt att uppdatera en tryckt bok. Som Du nämnt och som framgår på H-båtsförbundets sida tillverkas båtmodellen fortfarande.

Vilken titel har boken Du hämtat uppgiften från och vilket år trycktes den? Det kanske till och med står i boken:

Fram till [årtal] har det tillverkats 4500 H-båtar

Visst, det är för bedrövligt. Jag har redan bett om ursäkt - oförbehållsamt, krupit till korset och erkänt att jag gjorde fel. Ändå beskylls jag av T för att ha en stor käft och små öron. Små ögon hade jag denna gång, men tar till mig kritik gör jag. Än en gång: FÖRLÅT!

Jag tycker också att det är viktigt med fakta. Därför kan det bli oerhört tröttsamt att läsa Gelins böcker, som man ibland kan uppleva innehåller fler felaktiga än korrekta uppgifter. Detta har vi diskuterat ofta på gammelplanket och alla tycks vara rörande överens om att faktafelen är legio. Vi hade väl hoppats att den nya boken från 2006, 500 segelbåtar i test, skulle vara bättre och att alla påtalade fel i den gamla boken, 300 segelbåtar i test, skulle vara rättade. Men icke, det verkar inte som någon som helst revidering har gjorts.

Som sagt boken är tryckt så sent som 2006. Kanske har det byggts 500 H-båtar under dessa tre år. Tro't den som vill.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum