Från Northern Light till Artemisia II inom loppet av 47,5 ti

av Tomas E @, måndag, november 28, 2011, 00:23 (4555 dagar sedan) @ Håkan

En liten undran beträffande de helt klart speciella människorna Rolf och Deborah, Tomas E och övriga upare, nämnde de något om eventuella egna och andras funderingar om deras egna roller i dagens utnyttjande av Antarktis för "upplevelseturism"? Liksom om vad denna turism kostar ur miljösynpunkt?

Och en undran beträffande Milo, kom det fram någon insikt hos henne att det är rätt knäppt att segla world-wide ensam?

Håkan
röröknäpp

Bielke och Shapiro:

På en fråga från publiken om vad de använde för bottenfärg var svaret att de inte använde någon. Växlingen mellan kallt och varmt vatten, salt och sött vatten (flodmynningar) gjorde att allt som eventuellt hade fastnat dog och trillade av.

Dahlmann:

Hon seglade ensam under endast två delsträckor, dels mellan Galapagos och Chile, dels en som jag har glömt. Insikten om att ensamsegling är knäppt fanns inte alls, tvärtom tyckte hon att alla borde njuta av att någon gång vara ensamma under en längre tid. (Och knäpp som jag är så håller jag med henne om detta.)

Medan Bielke och Shapiros film var ett föredöme i form av sparsamma kommentarer och oerhört vackra och genomarbetade filmsekvenser var Dahlmanns bildvisning en katastrof: få bilder, omständligt pladder som sällan handlade om båten, segling och naturen, men desto mer om hur jävliga alla människor är, särskilt de som inte långseglar. Visst, vi är i många stycken jävliga, men jag tror att de flesta, liksom jag, inte vill få en en-och-halv-timmes muntlig dos av långfärdsseglingens motsvarighet till DN Kultur nedkört i örona när man förväntar sig vackra bilder och filosoferande om segling, båtar, natur och möten med trevliga människor (för det finns väl såna också, Milo?). Kort sagt var det ett fruktansvärt slöseri med pengar (om än bara 80 spänn) och - framför allt - tid. Rentav oförskämt.

--
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum