Avatar

Från Northern Light till Artemisia II inom loppet av 47,5 ti

av Håkan, Göteborg, måndag, november 28, 2011, 13:13 (4555 dagar sedan) @ Tomas E

Jag är skeptisk till om det behövdes visselblåsare just för Antarktis, Tomas E, och speciellt inte i form av de mest spektakulära turistlockande skildringar man kan tänka sig - om syftet nu var att hålla Antarktis så fritt från den moderna tidens avigsidor som möjligt.

Dessutom är Antarktis unikt i denna ofta alltför nationella värld, en enorm landmassa med omgivande hav och båda med gissningsvis enorma naturtillgångar - och ändå har alla nationer lyckats enas om att ingen gör anspråk på någon del som sitt territorium. I stället är Antarktis uppdelat i internationellt övervakade områden med tillträde så att säga endast efter överenskommelse och till allra största delen för forskning, och till viss del prospektering.
Den nuvarande stora kryssningsverksamheten är väl bara runt tio år gammal, ungefär jämnårig med Northern Lights färder dit.

Visserligen hade denna trafik nog ändå kommit igång, antalet folk som villigt spenderar massor av pengar för att åka båt och under tiden äta, dricka och spela verkar outtömligt. Och shoppa förstås, glömde nästan det, mänsklighetens huvudsakliga existensberättigande.

Håkan
existensminimum


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum