Avatar

Finns det något att diskutera?

av Seawolf @, lördag, november 28, 2009, 20:03 (5265 dagar sedan) @ Håkan

Redan för 11 år sen fanns det inget som helst tvivel om att strandskydd råder på platsen. Och i likhet med andra regler skall alla regler följas, och det är medborgarens skyldighet att känna till dem.

Låt oss dra en parallell till lokala trafikregler:
Om en kommun instiftar lokala bestämmelser, monterar skyltar som informerar om dessa bestämmelser, och sen någon tar bort skyltarna så gäller bestämmelserna i alla fall. Det är trafikantens skyldighet att hålla reda på de lokala bestämmelserna. Det är på detta sättet för att (det bekväma) samhället skall undanröja risken att folk helt enkelt tar bort skyltarna och kan strunta i det som de avser.

Det har inte funnits en markägare i Sverige på bortåt 50 år som inte är pinsamt medveten om strandskyddsreglerna. De som bygger i strid med dessa bestämmelser är (oftas väl besuttna) kalkylerande spelare, som tar chansen att trampa över och sen via det svenska samhällets flathet tar till krumbukter i evighet att fördröja rivningar etc., tills i princip hävdrätten gäller.

Det finns fanimej inga som helst proportioner mellan trafikpolisens sätt att hantera svenssons trafik(o)vanor och den helt tandlösa hanteringen av övertramp mot strandskyddslagarna....

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum