Avatar

Finns det något att diskutera?

av Håkan, Göteborg, lördag, november 28, 2009, 20:37 (5265 dagar sedan) @ Seawolf

Håller som oftast med dig om det mesta, Seawolf.

En fråga dock, de myndigheter förutom de som hanterar strandskyddet som gav sina tillstånd (jag utgår från att de faktiskt gjorde det) - borde de ha väntat med det och sagt till sökanden att först söka dispensen?

Jag betraktar myndigheter som något nödvändigt men långtifrån ofelbart, och gör de fel skall de och inte den klämde medborgaren ta konsekvenserna av just det felet.

Som ett bra exempel på det du nämner om borttagen skylt, så blev jag för en tid sedan utfrågad av ett par poliser och jag fick också blåsa alkotest en morgon.
Jag hade som vanligt kört in en genväg till min uppdragsgivare via en enkelriktad gatstump på cirka trettio meter, mellan en större gata och ett parkeringsplatsområde framför ett par kontorshus där min födkrok huserar.
I alla år har denna gatstump varit enkelriktad så att man kan köra in till parkeringen från gatan men inte tvärtom. Skylten står längst in vid parkeringsområdet och på höger sida sett från detta område - allt som det skall vara.
Vid ett par tillfällen genom åren har någon roat sig med att vrida skylten i andra riktningen och så har den varit i några veckor innan någon vridit den rätt igen.
Nu hade den åter vridits, inte helt runt utan till hälften men så att den syntes som en förbudskylt från gatan - men alltså trettio meter in från gatan och på vänster sida sett från gatan.

Och då jag som vanligt körde in från gatan såg ett par poliser detta och kom och frågade ut mig om detta brott mot trafikreglerna.
Jag försökte förklara att så som skylten var placerad avsåg enkelriktningen den motsatta riktningen - men de vägrade acceptera detta utan menade att så som skylten (om än bara halvvägs) visade skulle den efterlevas. Trots att den då stod placerad i slutet av förbudsområdet i stället för vid början, och på fel sida.

Poliserna var dock mycket trevliga, liksom okarakteriskt nog jag också, och vi skildes som vänner och de gav mig vad de kallade rapporteftergift, dvs de lät mig slippa anmälning och böter då de tydligen betraktade mig som trots allt en människa som inte skulle bryta mot samhällets skyltar i fortsättningen.
Åt vilket håll de än råkar vara vridna.

Där ser man hur långt man kan komma med inställsamhet.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum