Avatar

Högtryckstvättning

av Nitgubben, söndag, januari 31, 2010, 14:38 (5202 dagar sedan) @ Arne w

Intressant Arne W men i mitt fall var det nog inte för mycket tvättande som var orsaken till att det som var monterat från början där bak på A3:an förvandlades till två rostklumpar. Litet mer tvättande hade nog inte skadat bilen och kanske även drifttidsförlängt den något men att det helt skulle räddat mig från det inträffade tror jag inte. I så fall skulle jag behövt skölja av den efter snart sagt varje vintertur.

De sade på verkstaden att de aldrig sett något så rostigt. När jag nu har en del kunskap om väghållning både i Sverige och Tyskland skulle det inte förvåna mig om vi använder mångfalt mer vägsalt än man gör i Tyskland.

Användningen omfattas av ett strängt regelverk hos dem och saltet anses vara ett mycket större miljöproblem än vad vi uppfattar det som.

Man ser aldrig att man hoppar över snöröjningen och ersätter den med en lastbil som strör salt på kanske en dm snö. Sådant kan man se i Skåne. Här sysslar vi mest med halkbekämpning medan vi gärna väntar med snöröjning in i det sista.

Vad det just kostat mig vet ni nu.

L


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum