Avatar

El och energi

av Seawolf @, måndag, februari 08, 2010, 11:17 (5194 dagar sedan) @ Håkan

Det tragikomiska med eldriftskramarna är att de inte verkar inse att om man ersätter dagens bränsleförbrukning för fordon, arbetsredskap och båtar med el, så motsvar detta en våldsam ökning av elproduktionen i världen.

En stor del av samma eldriftskramare är motståndare till kärnkraft. Trots att EU:s elproduktion idag sker med just fosssila bränslen, alltså exakt det som de upphaussade eldriftsvarianterna skulle ersätta.

Jag har svårt att begripa varför det är så svårt att förstå att det inte är miljövänligt att förse fordon etc. med en massa batterier för att lagra elenergi som har producerats i ett fossileldat kraftverk, passerat en massa krafttransformatorer och kraftledningar, batteriladdare, och sen med förlust dragits ur dessa medsläpade batterier, när man för en bråkdel av batterivikten kan omvandla fossilbränslet direkt i fordonet i stället och få en dramatiskt bättre räckvidd. (Och för vinterfordon få del av den spillvärme som bildas vid omvandling till mekanisk energi, och som annars eldar för kråkorna i kraftverket).

Det enda vettiga måste ju vara att börja med att ersätta alla fossileldade kraftverk med kärnkraft och att använda kolvätena för fordon i stället så långt vi nu kan anse att jorden tål detta.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum