Vind, effektivt?

av Walter Mitty, onsdag, mars 03, 2010, 14:48 (5176 dagar sedan) @ Rövarn

Vad knepigt, just den fina termen används frekvent på "marknadens" egen sida, där vi köpare följer produktion, konsumtion och priser. (hint: kolla "marknadens" egen sida) Handlar Du själv stora mängder el?

Vilka mängder el jag personligen handlar är tämligen irrelevant i detta.

MWh/h är ingen etablerad enhet, oavsett om det finns en mindre grupp som använder den eller ej. Ofta används lite oegentligt tex kWh/år, för att då ange årsförbrukningen av el. MWh/h uppfyller inte riktigt samma mål, energiförbrukning per timme blir detsamma som effekt (MW), men det är helt förståeligt och inte ovanligt att man kan välja att använda en sådan oegentlig enhet i en mindre grupp.

Men att använda sådant i mer allmänna sammanhang, det blir precis som jag konstaterade: missförstånd.

Om du nu följer lite längre upp i denna tråd så ser du att du försökt med lite olika enheter (MV/h, MW/h, MWh/h). Nu när du -helt i onödan- känner dig trängd försöker du komma dragande med vad som visas på någon hemsida.

Du hade väl ursprungligen tänkt dig slänga ur dig det vanliga gnället mot allehanda, denna gång med viss udd mot vindkraft, och hoppades på att få lite allmännt stöd. Gnäll i kör är ju lite roligare än ensamt, inte sant?

Det är helt OK att inte tycka om vindkraft. Kör på, det finns många argument mot vindkraft - men sluta röra ihop begreppen.


Walter


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum