Avatar

Apropå Israel.....

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, söndag, april 14, 2019, 17:04 (316 dagar sedan) @ Håkan

Hur du lyckas vrida det till att jag stöder Hamas bara för att jag visar på statistik över antalet döda i konflikten är mycket märkligt.

Hamas är en terrororganisation! Att behöva skriva att jag självklart inte sympatiserar med dem är ungefär att likställa med att debattera(!) med en imbecill!

Israel fördöms av FN för sin ockupation av ett flertal Palestinska områden.
Man bygger bosättningar på palestinsk mark i strid mot internationell rätt.
Jag har med nästan egna ögon sett hur palestinierna behandlas av staten Israel.

Vilken är din syn på Israels politik?

mvh Sven-Barry


Tack för svar om än ett begränsat sådant, Sven-Barry, då du fortfarande inte med ett ord kommenterar något som signaturen ole skrivit och länkat till.

Du visade inte "bara" på statistik över antalet döda i konflikten, du länkade till en partsinlaga och frågade vilken av parterna Palestina och Israel som jag ser som farligast vilket är lite av en laddad fråga.

Det är otvetydigt att din egen åsikt är att det är Israel - men återigen, om jag har fel och du ser Palestina (hur nu begreppet ska definieras) som farligare än Israel så skriv det nu och jag erkänner min missbedömning.

Men det jag och ole utbytte inlägg om var inte Palestina utan Hamas, och det du nu skriver att Hamas är terrorister går inte ihop med det du tidigare skrev, att du ger Israel skulden för att de finns.

I den andra delen av denna tråd, med oles rubrik "Oärlig...", handlar det om Hamas charter och du har säkert läst inläggen, men har du läst Hamas charter?

I så fall, några synpunkter på mig?

Kan hjälpa dig med att Israels politik i stora delar är förfärlig och att bosättningarna är olagliga, och att människor blir illa behandlade i gränskontrollerna och med mycket misstänksamhet och aggressivitet från kontrollanterna. Detta har jag med egna öron hört en hel del specifikt om av en palestinier från Gaza som var maskinist på ett fartyg jag gjorde jobb på under två veckor i Medelhavet och genom Suez. Som en knorr på det hatade han inte bara judar inklusive barn oavsett ålder och ville att de alla skulle dö, han hatade också egyptier - när vi satt i mässen medan vi låg för ankar utanför Port Said och väntade på att börja gå i konvoj genom kanalen satte sig en fluga på bordet, och han sade med avsmak: "An Egyptian fly...".

Israels enda ursäkt är att de från bokstavligen dag ett har varit under konstant krig med samtliga arabstater, och som Hamas charter bekräftar kommer de alltid att vara det så länge Hamas inte elimineras och nutiden kommer till mellanöstern.

Håkan

Ole och du får diskutera vad ni vill och vilka citat ni vill. Jag lägger mig inte i detta.

F.ö. gläder jag mig åt din syn på Israels politik vilket sammanfaller rätt bra med min egen.

Och att ingen gillar Palestinierna, varken araberna eller judarna, är säkert en orsak till att freden aldrig kommer. Speciellt nu när Trump i strid mot internationell rätt Twittrar sitt stöd för Israels ockupation av Västbanken.

mvh Sven-Barry

--
アルバム「ヴェイパー・ドローイングス」から 
póg mo thóin
sǝǝɹʇ ǝɥʇ uI ʇsol ʇoƃ 'ʇsǝɹoɟ ǝɥʇ puIɟ oʇ ǝɯɐɔ ǝʍ
ǝƃɐd ɹnoʎ oʇuo sIɥʇ ǝʇsɐd puɐ ʎdoɔ 'sʎɐs sɥIʇ ʇɐɥʍ ʇno ǝɹnƃIɟ oʇ ɥƃnouǝ ʇɹɐɯs ǝɹɐ noʎ ɟI
ผลการค้นหาคลิปวีดีโอเกี่ยวกับ
नया साल मुबारक हो


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum