Avatar

Inte hemligt......

av Håkan, Göteborg, onsdag, augusti 21, 2019, 21:04 (321 dagar sedan) @ Cthulu

Vill man vara lite lite konspiratorisk så var det trots allt väldigt tyst om det hela till en del bråkiga (läs kritiska) tog upp det. Det är inte jättesvårt att tro att en del massmedia hoppades kunna mörka lite till det var över. Trots allt är det ju åt helvete att vi ens ska släppa in och träffa nån från en regim som Iran.

Jag har tankar åt ungefär samma håll som du har, Cthulu, men jag är sedan många år ovillig att tro på konspirationer - när nästan inga kunde förutse vad ett Europa utan murar skulle leda till, hur skulle då samma människor kunna hålla ihop hemligheter om Iran...?

Detta mycket förenklat förstås, så alla upare kan hänga med och bråka med mig (smiley, smiley), men mer seriöst är faktiskt MSM och dessas brist på ifrågasättande och grävande journalistik ett problem.

Som ett exempel, just nu har Trump skapat stort jubel world-wide med att försöka köpa Grönland, som det framställs.

Det som inte nämns lika mycket är att Alaska köptes av USA från Ryssland för inte så längesedan, och att redan då det var diskussioner också om Grönland.

Men detta var bara första steget i en konspiration, om man så benämner det, och när Trump naturligtvis blev hånad tog han nästa steg - att inställa sitt på egen begäran igångsatta statsbesök i Danmark.

Och nu tar det än mer fart om Trump och Grönland och danska kungahuset som nu står där med en massa förberedda middagar och inbjudna gäster, medan det faktum att det är ett fullt krig mellan internationella aktörer i mellanöstern och att det hela tiden blir värre och sprider sig ännu inte har på riktigt noterats.

På många alternativa media framställs detta som att Trump är den ädle riddaren, på andra att det är andra som har den rollen, och för alla oss andra som inte är troende gäller det att vara just det - inte troende utan tvivlare.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum