Avatar

Rötter

av Håkan, Göteborg, måndag, augusti 10, 2020, 17:40 (1355 dagar sedan) @ Pinja

"Men dina synpunkter på länken förstår jag inte, "

Det jag menar är: Författaren på länken listar de olika partiernas ståndpunkter, men rörande ämnen som är tämligen irrelevanta om målet är att bygga upp ett bättre samhälle. Visst tycker jag också att diverse ismer och religioner, både i det förflutna och idag, är vedervärdiga. Men det hjälper inte att starta nya religions eller kulturkrig. Vårt enda hopp står till välstånd, upplysning och bildning, och kanske återupprättande av delar av det "pliktsamhälle" som försvann med västerlandets kulturrevolution under 60-70 talen (som i Sverige var särskilt elakartad och vänstrig).

Pinja

Det är frestande att säga amen till det du skriver, Pinja, men då gör jag det med att samtidigt påpeka att mycket av de senaste tio årens svensk inrikespolitik har hämmats av just sådant allt mer irrelevant hänvisande till historiska rötter - jag syftar naturligtvis då på SD.

Varför samma hänvisande saknas till de rötter V har, och den doktrinens samhörighet med en stor del av nittonhundratalets mänskliga och politiska katastrofer, är en fråga som tycks vara obefintlig i dag - är Jonas Sjöstedt och hans förbindliga leende med huvudet på sned verkligen så övertygande?

Återigen, den länk jag lade in är till en beskrivning av åtta partiers bakgrunder, inget annat.

Alla synpunkter på detta är inläggarnas egna.

Själv ser jag valet av parti att rösta på, om det vore val i dag, som svårt men inte omöjligt - men att avstå som omöjligt om man respekterar vårt demokratiska ansvar.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum