Avatar

Har du pengar

av Seawolf @, onsdag, augusti 26, 2020, 10:20 (34 dagar sedan) @ Pinja

Ja det är nog dessvärre många underhållsavdelningar som fungerar så.

Pinja

Det Håkans diagram visar är inte hur underhållsavdelningar inom ett företag funkar, utan hur kundreklamationsavdelningar agerar när kunden kommer tillbaka med en pryl.

Ett producerande företag överlever inte om deras interna underhålls/reparationsavdelning agerar så. Under en tid kan ledningen kapa ner på underhållet för att tillfälligt uppvisa en ökad vinst som ökar deras bonus, men då uppstår med nödvändighet något som av erfarna sakkunniga benämnes "en underhållsskuld" och denna växer tills företaget konkar om man inte förr eller senare betalar tillbaka på den.

När konkagränsen syns vid horisonten för ledningen som orsakade problemet avgår de, varpå en ny tillsättes av styrelsen med uppdrag att sanera. Den nya gör en massa "engångsavskrivningar" och "investeringar" som betalar hela underhållsskulden på ett bräde och är så stora som de kan övertyga styrelsen om första året, varefter de påföljande år kan starta cirkusen med bonusar igen, osv.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum