Avatar

Widar möter

av Håkan, Göteborg, lördag, december 19, 2020, 12:59 (40 dagar sedan) @ Pinja

"Klyftan mellan vilka media som betraktas som anständiga, och vilka media som betraktas som populistiska (och finansierade på skumma sätt på frivillig basis i stället för via skattemedel) är stor och blir allt större."

Stämmer verkligen det fortfarande? Jag personligen lutar åt att åtminstone SVT, och kanske SR, på senare tid har tagit till sig av kritiken och ändrat kursen en aning. I söndags tittade jag på Agenda där man faktiskt gjorde en riktigt bra och saklig genomgång av den nya migrationslagen. Studioreporten Nike Nylander frågade ut en chef från någon migrationsmyndighet (vilken det nu var). Det var sakliga frågor och sakliga svar, och ingen Anders Lindberg från Aftonbladet som saboterade diskussionen, som såå ofta förr. Denna rättning i ledet uppfattar jag som dels svar på kritik, dels en åtgärd för att slå vakt om sin marknadsandel i den hårdnande konkurrensen.


Pinja

Det jag syftade på var inte så mycket innehållet i olika media och hur det kan skifta karaktär utan hur de betraktas av olika människor, Pinja, och som vi vet till exempel här på upa är det flera alternativa nätsidor som har en fulstämpel på sig oavsett vad som skrivs eller sägs.

Detta synsätt finns också i hög grad hos flera av de etablerades ledarskribenter och hos många opinionsbildare, och det är min egen bedömning att det blir värre dvs mer polariserat.

Men jag hoppas jag har fel för det är positivt med mångfald i debatten, med deltagare som tar andra på allvar även när de argumenterar emot dem.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum