Avatar

Den här krönikan är intressant för oss Seawolf, eller hur?

av Håkan, Göteborg, tisdag, december 29, 2020, 15:57 (30 dagar sedan) @ Seawolf

Jag känner igen mycket från mitt eget halvår som aktiv partimedlem, Seawolf, vilket är ett självsmickrande sätt att beskriva mitt deltagande.

Det började med en mycket välskriven debattartikel senhösten 2013 i Göteborgs-Posten, skriven av Dennis Töllborg, som fick många att reagera. Snabbt skapades ett upprop för att bilda ett parti, och en tid senare var jag och många i en del av centralstationen och skrev på en lista.

Då var både Dennis Töllborg och den blivande partiordföranden Holger Wassgren där, den senare med riktig erfarenhet av hur det hela måste gå till då han varit med att starta Miljöpartiet.

Någon gång innan jul hölls ett möte i Folkets Hus, de sammankallande var oförberedda på hur många som kom och snabbt bereddes tillträde till teatersalongen som blev helt full.

Och sedan rullade det på med ytterligare konstituerande möten, i Kortedala och i Gamlestan efter nyår, men redan tidigt var det tydligt att de båda upphovsmännen inte drog jämnt och detta förblev så under partiets korta existens - men vi köpte valsedlar för de lagstadgade sextiotusen kronorna (pengar genom att tjugo av oss lånade ut tretusen var mot att få tillbaka pengarna om vi fick ett eller fler mandat men annars inte) och Dennis stod som förstanamn på listan och Holger som andra, och många intressanta människor därefter.

Men hela våren och sommaren präglades av interna konflikter och en del uteslutningar, och de båda förstanamnen talade inte med varandra, och vi kom nära till ett mandat i valet men sedan vart det slut. Jag tror några försökte hålla liv i partiet efteråt men endast en kort tid.

Ovanstående är en mycket kort sammanfattning av uppgång och fall, och den kan läsas av alla som drömmer om att bilda ett parti...

Jag lägger in en länk till en pressrelease från den tiden och den som vill söka på partiet öppna göteborg hittar en del.

https://www.mynewsdesk.com/se/oppnagoteborg/pressreleases/minns-du-skandalerna-i-goeteb...

Bästa Hälsningar till Seawolf och om det verkar komma igång med något så hör av dig till en gammal politiker.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum