Avatar

Bolund och vätgas

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, fredag, februari 12, 2021, 12:16 (16 dagar sedan) @ Pinja

Sverige har fått en ny energiminister, Per Bolund. I morse intervjuades han i P1-Morgon. Som väntat blånekade han till de enorma problem med elförsörjningen som vi nu upplever. Mer förvånande vart dock att han lanserade vätgas som en lösning. Va? Verkligen?

Som man kan förvänta sig gav han inga siffror eller konkreta planer, men jodå, vätgas skulle bli lösningen. Och studioreportern svalde allt. Inga konkreta frågor därifrån heller.

https://sverigesradio.se/artikel/intervju-med-sveriges-nya-klimat-och-miljominister-per...

Nu tror jag inte för ett ögonblick på att lagring och förbränning av vätgas på ett hållbart sätt skulle kunna ersätta nedlagda kärnkraftverk. Dels för det slösaktiga i en sådan tänkt process med dåliga verkningsgrader i varje led. Dels, vilket Bolund inte alls verkar känna till, för att vätgasförbränning dras med liknande problem som förbränning av diesel. Optimal förbränning kräver förhållanden som leder till produktion av Nox -er.

Men om man ändå leker med tanken, hur många kWh av sol eller vindproducerad elenergi skulle åtgå för att producera och lagra vätgas som kan ersätta produktion av, 1kWh kärnkraft. Vågar någon försöka göra en överslagsberäkning?.

Pinja

Svarar inte på din fråga, det får andra "experter" göra, men resonemanget om vätgas som lösning på all världens energiproblem har jag hört från miljöpartister i alla fall i femton års tid. Sverige behöver ett riktigt miljöparti och det snabbt som ögat. Detta elcykel-MP kör landet åt helvete.

Mvh Sven-Barry

--
アルバム「ヴェイパー・ドローイングス」から 
póg mo thóin
sǝǝɹʇ ǝɥʇ uI ʇsol ʇoƃ 'ʇsǝɹoɟ ǝɥʇ puIɟ oʇ ǝɯɐɔ ǝʍ
ǝƃɐd ɹnoʎ oʇuo sIɥʇ ǝʇsɐd puɐ ʎdoɔ 'sʎɐs sɥIʇ ʇɐɥʍ ʇno ǝɹnƃIɟ oʇ ɥƃnouǝ ʇɹɐɯs ǝɹɐ noʎ ɟI
ผลการค้นหาคลิปวีดีโอเกี่ยวกับ
नया साल मुबारक हो


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum