Avatar

Stendum...

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, onsdag, april 28, 2010, 20:46 (5118 dagar sedan) @ S-B A-son

Nej, den kan inte vara inkopplad, därför att övriga förbrukare lurar laddaren att tro att batteriet är mer urladdat än det i verkligheten är. Laddaren vet ju inte att det är kylskåpet, lamporna och TV-apparaten som drar ström. Laddaren tror ju att det är batteriet som glufsar i sig och följdaktligen ser den till att mata på!

Detta får till följd att spänningen helt enkelt blir för hög över batteripolerna och batterierna gasar.

mvh Sven-Barry

Det där vete 17 om det stämmer på min 25 amp Ctek. Om jag kopplar på laddaren så att den först laddar säg, ca 10 ampere en stund, och efter ett tag så sjunker det till bara en ampere fördelat på fyra batterier, och jag då kopplar på lampor och andra förbrukare, då öppnar laddaren bara "amperekranen" så pass att laddningen förblir den samma, en ampere. Resten går direkt till förbrukarna. Kan se det exakt i Nasa Batterimonitorn. Tycker det verka funka perfekt. Behöver aldrig fylla på vatten i batterierna heller. Fast jag brukar förstås inte ha landströmmen på lika länge heller...
I husvangen har jag haft lill-Cteken påkopplad hela vintern på två av mina gamla kasserade båtbatterier. Ska kolla huruvida det fattas vatten i dem nån dag. Intressant med batterier.

PS Håkans "helautomatiska" laddare kanske inte är så bra. Tror det kan vara rätt så stor skillnad på även moderna laddare.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum