Avatar

Ladda ladda...

av Håkan, Göteborg, fredag, april 30, 2010, 14:59 (5117 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

...batterier är kul.
Batteri nummer två står nu sedan ett dygn och brummar, dvs laddaren inte batteriet. Börjar batteriet brumma bör man väl utrymma lokalen.
Men den stendumma laddaren stänger ju inte av sig själv, så hur vet jag när batterierna har fått så mycket som de överhuvudtaget kan få?


Har just tagit hem det tredje batteriet och det håller en spänning på 12,4 V när det står där helt för sig självt, men syravikten är inne på det röda fältet och på ett skalstreck där det står 1200. Alla tre batterierna hade denna syravikt innan den dumma laddningen påbörjades.
Det första batteriet som laddats i sammanlagt cirka 50 timmar visar nu 12,8 V och syravikten är en bit in på det gröna fältet och ungefär mittemellan skalstrecken 1250 och 1275.

Det batteri som brummat ett dygn har nu syravikt ungefär 1215 och det bubblar i alla cellerna. Spänningen från laddaren är 14,4 V och strömmen som går in i batteriet är cirka 0,7 A.

Lönar det sig att sätta det första batteriet på ytterligare laddning?
Vilken syravikt är den optimala? Jag tror att syravikterna står i Seawolfs elbok men den är på båten och det är närmare till upa.

Håkan
brum


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum