Avatar

Istället för båt eller vadå?

av morpheus, tisdag, december 21, 2021, 16:04 (146 dagar sedan) @ Seawolf


Verkligen grattis! Man blir avundsjuk!
Imponerande hur du upprepat kan tänka utanför boxen och åstadkomma intressanta skapelser för måttliga pengar.

Man hade ju inte den förmånen eller läshuvudet att bli ingenjör men jag har klarat mig rätt bra här i livet ändå. Och man blir nog inte lyckligare för att man har ett jobb på den övre delen av stegen med allt vad det innebär av uppoffringar.

Tillbaka till detta projektet så har jag en plan att i den bakre delen av sängstommen montera gejderskenor som då glider utefter sidorna som på en kökslåda. Mellan dessa skenor skruvar jag dit en ram av hyvlade trälister för att hålla nere vikten istället för att ha en släde av plywood som då väger mera. Sedan så placerar jag plastbackar med lock i passande storlek för att ha som stuvutrymme. Ovanpå dessa lock kan jag sedan placera någon typ av kök av sprit eller gasolmodell, får se vilket det blir. Även ett utrymme för vattendunk blir här bak för att minska på vikten över framaxeln. Teakskåpet/radiomöbeln blir då i första hand förvaring av kläder och torrvaror och kanske något drickbart. Bredvid teakskåpet kommer en 40 liters kompressorkylbox att få plats. Ett Lagunfäste med tillhörande teakbord ligger redan i bussen och väntar på montering.
Det är jäkligt kul och inspirerande att hitta på lite projekt som sedan kan bli ändrat under resans gång. Med denna bussen och trimaranjollen på släp kan man åka på mycket kul. Hufvudstaden eller Kroatien eller en tur ner till Espana och hälsa på Sven-Barry, ingenting är omöjligt.

[image]

Ett förtält av denna modellen eller liknande kan det även blir för att skapa ett rum till när vädret är lite sämre.

[image]


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum