Avatar

Jag tror att det blir militär konfrontation...

av Håkan, Göteborg, torsdag, april 07, 2022, 23:47 (42 dagar sedan) @ Pinja

Jag tror, eller kanske jag hoppas, fortfarande inte det. Många paralleller har ju dragits mellan Ukraina-kriget och finska vinterkriget, och med rätta. Om man ska fortsätta den parallellen befinner sig Ukraina kriget nu i januari 1940. Alla de första anfallen har misslyckats och Sovjet har dragit sig tillbaka en aning för att omgruppera. Samtidigt börjar en del hjälp nå fram till Finland, som dock är trötta och har lidit svåra förluster, men har kampviljan kvar.

Det som hände sen var ju att Sovjet anföll på nytt i februari men Finland stod emot. Slutligen gav Sovjet upp en bit in i mars inför hotet om Fransk-Brittisk hjälp till Finland, något som var mest prat, men det kunde man inte veta med dåtidens dåliga kommunikationer. Ett motsvarande nytt anfall kommer troligen på Donetsk fronten inom någon vecka.

- Frågan är om det kommer något motsvarande "hot" om hjälp från väst till Ukraina?

Pinja

Ett välkommet svarsinlägg med ett seriöst innehåll, vilket tyvärr är mer undantag än regel numera på upa, tack för det Pinja.

Mitt svar på den avslutande frågan från Pinja är att det kommer ett sådant hot och att det i skrivande stund troligen redan har kommit - det vi läser i dagspressen är ju alltid efterhandsbeskrivningar.

Återstår nu att se om hotet blir verklighet, då regimen i Ryssland varken vill eller kan backa - inte minst för Putin handlar det om hans liv och detta också för många i de inre kretsarna.

Min syn på vad som nu sker är att en militär konfrontation mellan Nato och Ryssland redan är ett faktum, men att det dröjer ännu en viss tid innan detta och dess utveckling inte längre kan döljas bakom diplomatiska poseringar.

Få se om Sveriges regim hinner inse läget innan det är för sent.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum