Avatar

Kärnkraft- men hur?

av Seawolf @, tisdag, november 01, 2022, 07:02 (394 dagar sedan) @ Cthulu

Vafan, det här verkar ju hoppfullt det ni skriver. Själv har jag nog mer börjat landa i att det är högst tveksamt om det fan ens går att köpa nåt välproducerat och hållbart längre, oavsett område. Det är smäck och skit var man än vänder sig.

EU med de gröna i spetsen borde försöka fixa lagar som säger ungefär så här:

"Alla produkter som säljs eller tas in till EU skall vara konstruerade och uppbyggda så att samtliga ingående komponenter skall kunna demonteras, bytas och återmonteras med kommersiellt tillgängliga verktyg."

Ser man på i stort sett alla produkter som fanns fram till c:a 1970 så uppfyllde de detta. Det är därför det är mycket enklare att hålla igång prylar från den tiden än de som kommit de senaste decennierna.

Jag har i min ägo två handborrmaskiner från tidigt 70-tal, en från Bosch, en från Black & Decker. Båda är "still going strong" och inte ens motorkolen har behövt bytas.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum