Avatar

Ett nytt dilemma?

av Josef.S, XXX, måndag, maj 10, 2010, 22:58 (5119 dagar sedan) @ Walter Mitty

Så här står det:

"De SR161 kan ge många års tjänst vid användning med en dators standard RS232 serieport interface, en AISWatchmate eller en kompatibel plotter. Den är inte avsedd att användas med kartplottrar anställa en NMEA standard (RS422) gränssnitt (t.ex. Raymarine C, E och G-serien). Om du behöver en AIS-lösning för användning med en plotter kan du överväga en av våra NMEA-kompatibla AIS-mottagare eller någon av våra AIS transpondrar"

Google översatt, då.;-)

PÅ den här sidan när man klickar fam SR161. Det är gul varningstriangel före texten. http://www.milltechmarine.com/Smart-Radio-SR161-AIS-Receiver_p_167.html

Var nånstans på Garmin sidan hittade du nåt om detta?

Hade även tänkt ansluta plottern till JRC radarn. Det är en modell som tydligen gått ur tiden. Har inte nån beteckning på den. Där får jag väl lita på en gammal anteckning på en papperslapp om att "NMEA in gul kabel. Då kanske jag skulle få in nåt i den burken också? Vidare står det faktiskt på min lapp om hur man med datorns hjälp kan översätta text från japanska till svenska. Det står nåt om att om man ansluter fel så försör det inte apparaten för den är skyddad och separerad.

Verkar inte vara exakt vetenskap det här.:-|


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum