Avatar

Eldrift helt Frankt

av Seawolf @, fredag, september 14, 2012, 17:53 (4264 dagar sedan) @ Håkan


En delfråga om professorns påstående om vårt snudd på totala oberoende av fossil kraft - jag tror helt enkelt inte på det. Är jag dum?

Håkan
el upa

Ditt problem Håkan är att du INTE är dum. Du förstår att så länge det sker ett utbyte av elkraft mellan länderna i Europa så innebär varje förbrukningsändring att denna ändring påverkar fossilbränslekraftverken till 100%

Även om Sverige i genomsnitt skulle producera lika många terawattimmar som vi förbrukar och helt utan fossilbränsleanvändning, så gäller detta.

Orsak:

Om vi ligger på balans och någon stoppar sin elbilsladdare så kommer denna eltillverkningskapcitiet att frigöras och kommer att exporteras. Likadant om du startar laddaren. Och på samma sätt förhåller det sig då vi har underskott eller överskott.

Det är ALLTID fossilbränslekraftverken som tar upp alla ökningar och minskningar. Visserligen används vattenkraften för att reglera elnätet i korttidspespektivet, men det är den totala årsnederbörden som avgör hur mycket , och man tar ut allt man kan.

Det är professorn i fråga som uppvisar en häpnadsväckande dumhet och okunnighet om hur elvarianten av lagen om kommunicerande kärl fungerar, och förväxlar detta omedvetet (eller värre, medvetet) för att motivera att få mera pengar att "forska" för.

Den akademiska världen i Sverige har dessvärre sedan några decennier fått allt mindre skattemedel, och gissningsvis 50% av alla timmar som forskingsvärlden lägger ned består av jakt på pengar att få löner för. 40% är forskning styrd av externa beställare, och denna forskningsbudget används då för att skapa maximalt antal arbetstimmar (man utvecklar då saker som redan finns i stället för att utnyttja kända lösningar som kostar i inköp eller licenser). 10 % kanske går åt till rella nyskapelser.

Ack ja.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum